R2R-specialistennetwerk | LOGIN
De Roof2Roof-kringloop nader bekeken

De Roof2Roof-kringloop nader bekeken

Help ook mee om de kringloop te sluiten, zodat oude bitumineuze dakbedekkingen kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe dakbedekkingen. In een aantal stappen is uw oude bitumen dak vervangen door een nieuw milieuvriendelijke variant.

 1. Is uw dak geschikt voor recycling? 
  U kunt uw dak gratis laten beoordelen door een R2R-specialist. Als uw dak geschikt is voor bitumenrecycling, kan het oude bitumen dak aan het einde van de levensduur worden gedemonteerd volgens de Roof2Roof-richtlijnen en kan het dakmateriaal in de Roof2Roof-kringloop worden gebracht.
 2. Uw dakmateriaal afvoeren
  Laat uw gescheiden en schoon bitumen dakafval afvoeren door een R2R-specialist en bespaar aanzienlijk op uw afvalkosten. Het dakafval wordt separaat ingezameld en opgeslagen bij een inleverpunt bij u in de buurt.
 3. Uw afval is grondstof voor nieuw dakmateriaal
  Na de inzameling en opslag wordt het bitumen afval verwerkt tot nieuwe bitumen dakrollen.
 4. Aanbrengen van nieuwe dakbedekking
  De dakrollen worden tenslotte volgens door de Roof2Roof-specialist conform richtlijnen aangebracht op uw gerenoveerde of nieuwe dak. Het snijafval dat vrij komt bij de montage van de nieuwe dakrollen, worden direct teruggebracht in de bitumenketen. Met het nieuwe milieuvriendelijke bitumen dak begint een nieuwe kringloop.

Om de Roof2Roof kringloop te kunnen sluiten is samenwerking noodzakelijk tussen alle partijen in de Roof2Roof-keten. Alleen dan is het mogelijk om het ultieme resultaat te bereiken: geen afval!

Hoe werkt de Roof2Roof methode?

Kijk hier hoe het werkt en doe mee! ePub: Roof2Roof-methode

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...