R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Suit de bitumen kringloop op daken!

Als gebouweigenaar kun je meehelpen de kringloop te sluiten, zodat oude bitumineuze dakbedekkingen kunnen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe milieuvriendelijke dakbedekkingen. Het ultime resultaat: geen afval. 

Hoe werkt het? 

 1. Dakinspectie: laat uw dak inspecteren
 2. Uw dakmateriaal afvoeren: laat uw gescheiden en schoon bitumen dakafval afvoeren door een Roof2Roof-specialist
 3. Uw afval is grondstof voor nieuw dakmateriaal: het bitumen dakafval wordt gerecycled tot nieuwe bitumen dakrollen
 4. Aanbrengen van nieuwe dakbedekking: de gerecyclede dakrollen worden door een Roof2Roof-specialist aangebracht op uw nieuwe of gerenoveerde dak. 

Beter milieu

Oude bitumen dakbedekking kan worden gebruikt voor de productie van nieuwe dakrollen. Door te kiezen voor recycling in plaats van het gebruik van fossiel bitumen kan per m2 dakbedekking net zoveel CO2 worden bespaard als de emissie van 1 km autorijden. 

Voor een dak van 1.000 m2 reduceert u gemiddeld 4.500 kilogram CO2, wat overeen komt met de uitstoot van ongeveer 24.000 km autorijden.

In Nederland komt jaarlijks zo’n 100.000 ton dakafval vrij. Door Roof2Roof recycling zou jaarlijks 50 miljoen kilogram CO2 kunnen worden bespaard.

Alle milieuvoordelen op een rijtje:

 • minder storten en verbranden van oud dakafval
 • hergebruik van grondstoffen zonder kwaliteitsverlies
 • minder fossiele grondstoffen (aardolie)
 • minder energie nodig voor productie
 • CO2-reductie

Een beter milieu met uw oude dak. Het kan met Roof2Roof. Doe nu mee

Kostenbesparing

Meedoen met Roof2Roof levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Door het afvoeren of inleveren via de Roof2Roof-methode bespaart u aanzienlijk op de afvalkosten.

Met de aanschaf van een nieuw Roo2Roof-dak sluit u de bitumenketen op daken, bespaart u direct CO2 en dus het milieu. En een Roof2Roof-dak is niets duurder dan een traditioneel dak. Door het aanbrengen van uw nieuwe dak volgens de Roof2Roof-richtlijnen bespaart u direct tijd en geld, vermindert u doortrapschade tijdens het gebruik, bespaart u op uw energierekening en bespaart u op uw afvalkomsten in de toekomst. Roof2Roof biedt dus vele voordelen voor nu, straks en in de toekomst.

Profiteer van de voordelen van Roof2Roof

 • Gratis beoordeling door Roof2Roof-specialist
 • Bespaar op uw afvalkosten 
 • Lever een positieve bijdrage aan het milieu
 • Meedoen met Roof2Roof is gratis
 • Uw nieuwe dak kost geen cent meer
 • U ontvangt een MVO-certificaat met geraliseerde CO2-beparing

Iets voor u?

Wilt u duurzaam verdienen met recycling van bitumen daken? Meedoen is eenvoudig.

Bent u gebouweigenaar en heeft u een bitumen dak dat binnenkort gerenoveerd of gesloopt moet worden? Klik dan hier voor meer informatie of download de informatiebladen.

Meedoen met Roof2Roof? Neem dan snel contact met ons op!

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...