R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Maximale belading containers

Het komt in de praktijk nogal eens voor dat een volle container met schoon en gescheiden dakbitumen het maximale toegelaten gewicht voor transport overstijgt. Met als resultataat dat de chauffeur genoodzaakt is om de container te laten staan. Om dit te voorkomen hebben wij de volgende richtlijnen voor het beladen van containers opgesteld:

Type container

Maximale belading 
(netto gewicht) per container

Portaalarm bakken:
3, 6, 9 en 10 m3 open en 
gesloten containers

5.000 tot 5.500 kg

Multi-lift bakken:
10, 25 en 40 m3 open containers

10.000 tot 12.000 kg


De maximale belading is tot aan de rand van de container (vol is vol), zodat de chauffeur hier zonder risico`s mee over de weg kan.

Ga voor een grove berekening van het gewicht van bitumen dakbedekking uit van een gewicht per m2  tussen de 7 en 10 kg (afhankelijk van het aantal lagen dakbedekking).

Voor een dakrenovatie project van een dakdekker, waarbij de dakbedekking in stroken verwijderd wordt, hanteren wij als vuistregel om de container tot 70% te vullen.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via 088 6002600 of mail ons op info@roof2roof.nl.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...