R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Maximale belading containers

Het komt in de praktijk nogal eens voor dat een volle container met schoon en gescheiden dakbitumen het maximale toegelaten gewicht voor transport overstijgt. Met als resultataat dat de chauffeur genoodzaakt is om de container te laten staan. Om dit te voorkomen hebben wij de volgende richtlijnen voor het beladen van containers opgesteld:

 

Maximale belading 
(netto gewicht) per container

40 m3 open containers

13.000 kg


De maximale belading is tot aan de rand van de container (vol is vol), zodat de chauffeur hier zonder risico`s mee over de weg kan.

Ga voor een grove berekening van het gewicht van bitumen dakbedekking uit van een gewicht per m2  tussen de 7 en 10 kg (afhankelijk van het aantal lagen dakbedekking).

Voor een dakrenovatie project van een dakdekker, waarbij de dakbedekking in stroken verwijderd wordt, hanteren wij als vuistregel om de container tot 70% te vullen.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op via 088 6002600 of mail ons op info@roof2roof.nl.

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...