R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Succesvolle methode voor bitumenrecycling

Succesvolle methode voor bitumenrecycling

Roof2Roof heeft een methode ontwikkeld voor het recyclen van bitumen dakafval, wat betekent dat oude bitumineuze dakbedekkingen gebruikt worden als grondstof voor nieuwe dakbedekkingen. Door de inzet van gerecycled bitumen wordt bespaard op fossiel bitumen en daarmee op aardolie (bitumen is een aardolie derivaat). Behoud van grondstoffen betekent ook behoud van energie. Recyclen is daarmee economisch en energetisch interessant, en draagt bij aan energiebesparing, CO2-reductie en sluiten van kringlopen.

De waarde van een duurzaam project

Wist u bijvoorbeeld dat een duurzaam project aantoonbaar meerwaarde heeft voor huurders en gebruikers? Wist u dat er voor duurzame gebouwen investeringsvoordelen te behalen, bijvoorbeeld met de MIA/VAMIL-regeling? En wist u dat u kunt besparen op operationele kosten en dat een duurzaam gebouw beter is voor de productiviteit en gezondheid? Roof2Roof draagt graag haar steentje bij. Meer weten over de meerwaarde van Roof2Roof voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...