R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Succesvolle methode voor bitumenrecycling

Succesvolle methode voor bitumenrecycling

Roof2Roof heeft een methode ontwikkeld voor het recyclen van bitumen dakafval, wat betekent dat oude bitumineuze dakbedekkingen gebruikt worden als grondstof voor nieuwe dakbedekkingen. Door de inzet van gerecycled bitumen wordt bespaard op fossiel bitumen en daarmee op aardolie (bitumen is een aardolie derivaat). Behoud van grondstoffen betekent ook behoud van energie. Recyclen is daarmee economisch en energetisch interessant, en draagt bij aan energiebesparing, CO2-reductie en sluiten van kringlopen.

De waarde van een duurzaam project

Wist u bijvoorbeeld dat een duurzaam project aantoonbaar meerwaarde heeft voor huurders en gebruikers? Wist u dat er voor duurzame gebouwen investeringsvoordelen te behalen, bijvoorbeeld met de MIA/VAMIL-regeling? En wist u dat u kunt besparen op operationele kosten en dat een duurzaam gebouw beter is voor de productiviteit en gezondheid? Roof2Roof draagt graag haar steentje bij. Meer weten over de meerwaarde van Roof2Roof voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...