R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Recyclen met behoud van kwaliteit

Recyclen met behoud van kwaliteit

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Recyclen van bitumen daken volgens de Roof2Roof-methode draagt bij aan het circulaire systeem door dakbedekking in de dakbedekkingketen te houden zonder kwaliteitsverlies van de grondstoffen.

De Roof2Roof-aanpak sluit daardoor ook goed aan bij het Cradle-to-Cradle-gedachtegoed, waarin afval niet bestaat en producten zo worden ontwikkeld dat ze eenvoudig kunnen worden hergebruikt en verwerkt in nieuwe producten of door de natuur afgebroken.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...