R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Voorkomen van afval

Voorkomen van afval

De Ladder van Lansink is een standaard op het gebied van afvalbeheer en kent net als het Landelijk afvalbeheerplan (LAP) een voorkeursvolgorde voor afvalbeheer, de zogeheten afvalhiërarchie. Roof2Roof streeft naar de hoogste trede van de afvalhiërarchie. Zodanig dat de grondstoffen van nieuwe daken weer aan het einde van de levensduur een-op-een grondstoffen zijn voor nieuwe daken.

De minimale standaard voor bitumen dakafval is in het huidige LAP helaas nog vastgesteld op verbranding. Daardoor gaan kostbare grondstoffen verloren. Roof2Roof biedt een kant en klare oplossing voor hoogwaardige recylcing van bitumen, zonder kwaliteitsverlies van de oorspronkelijke grondstof. Doe mee met Roof2Roof en hou bitumen in de keten. Afval = grondstof!

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...