R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Van der Bel maakt met R2R werk van circulair slopen

Roof2Roof-specialist Van der Bel Sloopwerken B.V. uit Aartswout is gestart met haar eerste Roof2Roof-projecten. Het betreft de sloop van 2 scholen: het Petrus Canisius College in Heiloo en de Heldringschool in Amsterdam. De daken van beide scholen zijn geschikt voor Roof2Roof-recyling.


Duurzaamheid is een belangrijk drijfveer in de bedrijfsvoering van Van der Bel. Het Westfries familiebedrijf wil zoveel mogelijk afvalstromen scheiden en hoogwaardig recyclen in nieuwe grondstoffen. 90% van de vrijgekomen materialen wordt op dit moment hergebruikt. Zo wordt het milieu minder belast en bovendien bespaart het de opdrachtgever kosten. Een win-win-situatie.

Deze focus op hergebruik van materialen is ook zichtbaar in de realisatie van het nieuwe bedrijfspand van Van der Bel. Bij de nieuwbouw op Agriport krijgen veel materialen uit de sloop een nieuw leven. Dit gaat van isolatiemateriaal tot wasbakken.

Van der Bel Sloopwerken B.V. maakt zich sterk voor circulair slopen. Met Roof2Roof geeft Van der Bel concreet invulling aan haar duurzame ambities. Met de sloopprojecten in Heiloo en Amsterdam zijn de eerste Roof2Roof-projecten van Van der Bel een feit. Als het aan Van der Bel ligt, de eerste van vele.

 

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...