R2R-specialistennetwerk | LOGIN
 

Domesta en Serco recyclen 226 daken

Woningcorporatie Domesta werkt samen met Roof2Roof-specialist Serco Dakspecialisten B.V. uit Lemelerveld aan hun eerste Roof2Roof-project. In Schoonvelde-Oost krijgen 226 bergingen nieuwe dakbedekking en wordt het bitumen dakafval gerecycled tot nieuwe dakbedekking. 


Domesta wil dat hun activiteiten een positieve invloed hebben op de omgeving waar ze actief zijn. Daarom heeft ze een duidelijk MVO-beleid. In alles wat ze doet staan vier basisprincipes centraal. Deze zijn vastgelegd en uitgewerkt in het Domesta MVO Manifest. Het is dus niet verwonderlijk dat Domesta enthousiast is over het Roof2Roof-initiatief en zich hierbij als een van de eerste woningcorporaties heeft aangesloten. 

In het renovatieproject Schoonvelde-Oost wordt 2.260 m2 bitumen dakbedekking hoogwaardig gecycled. Het is de eerste keer dat Domesta oude dakbedekking laat recyclen via de Roof2Roof-methode. Bovendien koopt Domesta de nieuwe dakbedekking bij de fabriek die de Roof2Roof-grondstoffen verwerkt tot nieuwe dakrollen. Hierdoor kan het zijn dat de nieuwe dakbedekking in een vorige leven ook al een Domesta dak heeft droog gehouden.

Roof2Roof-specialist Serco is inmiddels begonnen met het vervangen van de dakbedekking. Ook voor Serco Dakspecialisten B.V. staat maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen hoog in het vaandel. Het allround dakdekkersbedrijf uit Overijssel heeft oog voor de omgeving en zoekt een optimale balans tussen milieu, maatschappij en winstgevendheid. Serco wil haar invloed op het milieu verminderen door bewustzijn te creëren onder de medewerkers en zich te richten op technische innovaties, milieuvriendelijke dakbedekking en milieuontlastende methoden voor toepassing, reparatie, onderhoud en nu dus ook recycling.

Lees hier het persbericht van Domesta over het project Schoonvelde-Oost

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...