R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Partnership BRN en Roof2Roof

Donderdag 2 juli 2015 hebben BRN (Bitumen Recycling Nederland) en Roof2Roof een partnerovereenkomst gesloten. Beide organisaties zetten zich in voor hoogwaardige recycling van bitumen dakbedekking. Deze samenwerking zal bitumenrecycling een verdere impuls geven.


BRN, een initiatief van de brancheverenigingen Vebidak en Probasys Benelux, richt zich voornamelijk op stimulering, voorlichting, regelgeving en kwaliteitsborging. In dat kader heeft BRN een eigen certificaten systeem opgezet. Met deze BRN-certificaten krijgt de gehele projectketen de zekerheid dat de bitumen dakbedekking daadwerkelijk hoogwaardig wordt gerecycled. Met het BRN- partnerschap zullen voortaan voor de Roof2Roof-projecten en aan Roof2Roof-specialisten ook BRN-certificaten worden verstrekt.

De partnerovereenkomst is namens BRN ondertekend door de voorzitters (de heren Rob Bootsman en Dick van der Bom) en de directeuren (Cees Woortman en Lodewijk Niemöller) van de brancheverenigingen Vebidak en Probasys Benelux, en namens Roof2Roof door de directeuren Gerben Bijker en Martin Smit.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...