R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Positieve beoordeling voor Roof2Roof

De duurzame sloop van het Wentgebouw van de Universiteit Utrecht door Dusseldorp is zo goed als afgerond. Advies- en ingenieursbureau Tauw deed een audit naar het hoogwaardig gebruik van het oude dakmateriaal via Roof2Roof. De bevindingen zijn duidelijk: Roof2Roof doet wat ze zegt!


In de procestoets naar hoogwaardig hergebruik is gekeken naar de beoordeling van het dak, de acceptatie van het dakafval en de verwerking ervan. De conclusie: het dakafval van het Wentgebouw kan en mag door Roof2Roof worden verwerkt. De inrichting en capaciteit zijn ruim voldoende om het opgewerkte dakafval van het Wentgebouw te verwerken.

Roof2Roof is blij met deze bevindingen. Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Dat een dergelijk gerespecteerd en onafhankelijk bureau positief oordeelt over het Roof2Roof-proces, is een groot compliment!

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...