R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

R2R organiseert en faciliteert de recycling van bitumen daken. Wij willen bijdragen aan het realiseren van een Circulaire Economie door de bitumenketen op daken te sluiten en de kringloop van asfalt te verrrijken. R2R gaat voor recycling op het hoogste duurzaamheidniveau, van dak naar dak (Roof2Roof) én van dak naar wegdek (Roof2Road).

De Roof2Roof-methode is zonder meer uniek in de wereld door de gebruikte nieuwe technologie en de integrale ketensamenwerking. Het recyclaat wordt gebruikt om fossiele grondstoffen te vervangen bij de productie van nieuwe dakrollen en asfalt.

Regie over het hele proces

Voor elke fase van het gecontroleerde proces zijn uitvoeringsrichtlijnen ontwikkeld. R2R-recycling is alleen mogelijk als alle ketenpartners zich strikt houden aan deze richtlijnen. De demontage van de bitumen dakbdekking worden daarom uitgevoerd door gecertificeerde Roof2Roof-specialisten. De regie over het totale recyclingproces is in handen van de R2R-organisatie. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd van dakinspectie tot en met gereed product.

Een professioneel platform

Om bitumenrecycling op daken tot een succes te maken is een professioneel platform en specialistennetwerk ontwikkeld. Het R2R-platform informeert gebouweigenaren en wegbeheerders over de mogelijkheden en voordelen van recyling en helpt ze verder om hierin concrete stappen te zetten.

Concrete actie

Recycling van bitumen daken is inmiddels concreet in actie omgezet. De Roof2Roof-methode werkt en is succesvol. Er is een infrastructuur opgezet voor het inzamelen en recyclen van bitumen dakafval. Daarnaast heeft Roof2Roof haar eigen specialistennetwerk met dakbedekkingsbedrijven en slopaannemers die R2R-recyling in de praktijk brengen. Steeds meer organisaties doen mee om van R2R Recycling & Upcycling een succes te maken.

De R2R-aanpak loont

Het sluiten van de R2R-kringloop is succesvol en werpt zijn vruchten af. Gebouweigenaren en wegbeheerders profiteren ervan, evenals dakbedekkingsbedrijven, sloopbedrijven, wegenbouwers en andere ketenpartners. Meer weten wat R2R Recycling & Upcycling voor u kan opleveren? In onze informatiebladen staan alle voordelen uitgewerkt.

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...