R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...

Ondertekening Grondstoffenakkoord door Probasys Benelux

Tijdens het tweede Probasys Benelux Management Symposium op dinsdag 14 november 2017 hebben de leden van Probasys Benelux het Grondstoffenakkoord ondertekend.

Lees verder...

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid 2016” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...

Pilot Roof2Road van start!

Roof2Roof is niet alleen meer 'van dak tot dak', maar sinds kort ook ‘van dak tot weg’: Roof2Road. De gemeente Borne had 26 april 2016 de primeur. In Borne werd met succes een nieuwe duurzame asfaltweg aangelegd met gerecycled bitumen dakmateriaal van Roof2Roof.

Lees verder...

Eerste resultaten samenwerking Roof2Roof en BRN veelbelovend

Hoogwaardige recycling van bitumen daken krijgt steeds meer bekendheid en het volume ervan groeit gestaag. In 2015 zijn door Roof2Roof zo’n 100 daksloopprojecten uitgevoerd waarbij in totaliteit zo’n 321.000 m2 oude bitumen daken zijn gerecycled tot grondstoffen voor de productie van nieuwe dakrollen.

Lees verder...

Roof2Roof in de media

Er is veel aandacht voor Roof2Roof in de media. In het vakblad voor de dakenbranche "Dakenraad" en het magazine voor gebouweigenaren "Appartement & Eigenaar" was Roof2Roof-recycling hot news. Bekijk de artikelen in "In de media" in het menu "Over ons".

Lees verder...

Positieve beoordeling voor Roof2Roof

De duurzame sloop van het Wentgebouw van de Universiteit Utrecht door Dusseldorp is zo goed als afgerond. Advies- en ingenieursbureau Tauw deed een audit naar het hoogwaardig gebruik van het oude dakmateriaal via Roof2Roof. De bevindingen zijn duidelijk: Roof2Roof doet wat ze zegt!

Lees verder...

Partnership BRN en Roof2Roof

Donderdag 2 juli 2015 hebben BRN (Bitumen Recycling Nederland) en Roof2Roof een partnerovereenkomst gesloten. Beide organisaties zetten zich in voor hoogwaardige recycling van bitumen dakbedekking. Deze samenwerking zal bitumenrecycling een verdere impuls geven.

Lees verder...

Domesta en Serco recyclen 226 daken

Woningcorporatie Domesta werkt samen met Roof2Roof-specialist Serco Dakspecialisten B.V. uit Lemelerveld aan hun eerste Roof2Roof-project. In Schoonvelde-Oost krijgen 226 bergingen nieuwe dakbedekking en wordt het bitumen dakafval gerecycled tot nieuwe dakbedekking. 

Lees verder...

Mastum ontmantelt dak voor recycling

Niet slopen maar ontmantelen om te recyclen. Dat is de nieuwe aanpak van Mastum Daksystemen uit De Meern in samenwerking met Roof2Roof. Het eerste project van deze kersverse Roof2Roof-specialist is inmiddels afgerond.

Lees verder...

Roof2Roof in Dakenraad april 2015

"Het lijkt er op dat het nu ook menens wordt met het recyclen van versleten bitumen dakbedekkingen." Zo begint het artikel over Roof2Roof bitumenrecycling in de nieuwe editie van het vakblad Dakenraad. Nieuwsgierig? Lees hier het volledige artikel. 

Lees verder...

Roof2Roof on the road

Roof2Roof is trots op haar specialisten en Roof2Roof-specialisten zijn er ook trots op dat ze onderdeel uitmaken van het specialistennetwerk. Dat is nu ook duidelijk zichtbaar op de Nederlandse wegen. Adaktis heeft de primeur!

Lees verder...

UDO heeft oog voor Roof2Roof

UDO Dakbedekkingen B.V. uit Uden en Raamsdonksveer heeft zich aangesloten bij het Roof2Roof-specialistennetwerk. UDO heeft een duidelijk visie op daken, waarin kwaliteit en MVO centraal staat. Deelname aan Roof2Roof is een vanzelfsprekende stap voor de Noord-Brabantse dakspecialist.

Lees verder...

Van der Bel maakt met R2R werk van circulair slopen

Roof2Roof-specialist Van der Bel Sloopwerken B.V. uit Aartswout is gestart met haar eerste Roof2Roof-projecten. Het betreft de sloop van 2 scholen: het Petrus Canisius College in Heiloo en de Heldringschool in Amsterdam. De daken van beide scholen zijn geschikt voor Roof2Roof-recyling.

Lees verder...

Adaktis 1e Groninger R2R-specialist

De provincie Groningen is met Adaktis Dakwerken B.V. nu ook vertegenwoordigd in het Roof2Roof-specialistennetwerk. Het gerenommeerde dakbedekkingsbedrijf uit de stad Groningen kent een lange MVO-traditie. Roof2Roof-specialist worden, is voor Adaktis een logische stap in het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Lees verder...

Van der Wiel kiest ook voor Roof2Roof

Van der Wiel Infra & Milieu B.V. heeft zich als sloopaannemer aangesloten bij het Roof2Roof-specialistennetwerk. Het bedrijf is onderdeel van de Van der Wiel Holding, dat met 200 medewerkers en een jaaromzet van € 50 miljoen één van de grotere ondernemingen in Noord-Nederland.

Lees verder...

Jalving en Cekadak worden R2R-specialist

Zusterbedrijven Jalving en Cekadak uit Emmen hebben zich aangesloten bij het Roof2Roof-specialistennetwerk. Bij dakdekkersbedrijf Jalving ligt het accent op nieuwbouw, terwijl bij Cekadak het zwaartepunt ligt op renovatie, service en onderhoud van industriële dakbedekkingen.

Lees verder...

Deelname Hoogeboom Raalte aan R2R-specialistennetwerk

Het Roof2Roof-specialistennetwerk heeft zich versterkt met sloopaannemer Hoogeboom Raalte. Het allround familiebedrijf is actief in sloop-, grond-, riool- & straatwerk. Maar ook in afvalcontainers, recycling en asbestsanering.

Lees verder...

Afgewaaid dak naar Roof2Roof

Het dak van de accommodatie van voetbalvereniging Valther Boys is gisteren gesneuveld door de storm. Er is een nooddak geplaatst.

Lees verder...

Admiraal wordt R2R-specialist

Dakbedekkersbedrijf Admiraal is de jongste telg van het Roof2Roof-specialistennetwerk. Het allround dakbedekkingsbedrijf uit Nibbixwoud (Noord-Holland) is enthousiast over het Roof2Roof-concept en wil in 2015 concreet aan de slag met hoogwaardige bitumenrecycling.

Lees verder...

Roofing Projects maakt werk van Roof2Roof

Het Roof2Roof-specialistennetwerkt is uitgebreid met Roofing Projects B.V. uit Raalte (Overijssel). Roofing Projects is gespecialiseerd in nieuwbouw, renovatie en onderhoud van platte daken. Het werkgebied bestaat voornamelijk uit Noord/Oost en Midden-Nederland.

Lees verder...

Roof2Roof in nieuwe Roofs

Het vakblad Roofs besteedt deze maand uitgebreid aandacht aan de samenwerking voor bitumenrecyling in het R2R-project in Varseveld.

Lees verder...

Jacobs Dakspecialist nu ook Roof2Roof-specialist

Het R2R-specialistennetwerk breidt zich snel uit. Het nieuwste lid is Jacobs Dakspecialist B.V. uit Balkbrug (Overijssel), specialist in onder andere daksloopwerken.

Lees verder...

Bork Groep wordt R2R-specialist

De Bork Groep uit Stuifzand (Drenthe) heeft zich aangesloten bij het Roof2Roof-specialistennetwerk. Bork is een modern familiebedrijf met activiteiten op het gebied van sloop, recycling, asbestsanering en milieutechniek.

Lees verder...

NDA sluit zich aan bij Roof2Roof

De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) en Roof2Roof slaan de handen ineen en maken samen werk van het recyclen van oude bitumen daken naar nieuwe dakrollen. Met deze samenwerking krijgt Roof2Roof-recycling een landelijke impuls. 

Lees verder...

Roof2Roof-primeur Gelderland

De provincie Gelderland heeft zijn eerste Roof2Roof-project. In Varsseveld wordt door Kwerreveld Dakbedekkingen het dak van verpleeghuis Den Es van Azora Zorg vervangen.

Lees verder...

Communicatietraject R2R Fryslan

Op 5 augustus 2014 is gestart met de verspreiding van de eerste informatieflyers van het project Roof2Roof Fryslan onder mogelijke ketenpartners in de provincie Fryslan. 

Lees verder...

R2R recyclet dak Prins Bernardhoeve

Boverhoff Sloopwerken uit Heerde is 24 juni 2014 begonnen met de sloop van het voorste gedeelte van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Het oude bitumen dak wordt door Roof2Roof gerecycled tot nieuwe dakrollen. De sloopwerkzaamheden duren tot 1 september.

Lees verder...

Mijlpaal 1e R2R project Friesland

Het eerste Fryske Roof2Roof project bereikte 9 mei 2014 haar eerste R2R mijlpaal. De eerste pallets met dakmateriaal worden via Roof2Roof Recyling verwerkt tot nieuwe dakrollen.

Lees verder...

Project Roof2Roof Fryslân van start

Dinsdagochtend 4 maart 2014 is met een presentatie tijdens het Klimaatoverleg Fryslân in het provinciehuis, het startsein gegeven voor het project Roof2Roof Fryslân. 

Lees verder...

Eerste R2R project in Drenthe

Assen heeft de primeur van het eerste Drentse Roof2Roof project. In februari 2014 is J.C. Krans Aannemingswerken uit Nieuw Buinen gestart met de totaalsloop van het Vincent van Gogh College in Assen. 

Lees verder...

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...