Circulaire bitumen van Roof2Road

Van het dak naar de weg
Scroll

Finale plaats behaald InfraTech Innovatieprijs 2023

Roof2Road heeft 2x de finale behaald bij de InfraTech Innovatieprijs 2023 in de categorie Productinnovatie en Procesinnovatie. Circularpave van Dura Vermeer, het 100% circulaire asfaltmengsel, heeft een finale plek behaald in de categorie Product innovaties. In de categorie Procesinnovatie, De Circulaire Passage, een project binnen het partner programma De Circulaire Weg. Met de Innovatieprijs stimuleert InfraTech innovatieve ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers reikt de prijzen uit op 18 januari 2023 in Rotterdam Ahoy.

Finale plaats behaald InfraTech Innovatieprijs 2023

Maak Nederland schoner

Bitumen is een belangrijke component in onze maatschappij. Het is onmisbaar voor de productie van asfaltwegen en bij het waterdicht maken van platte daken. Op dit moment wordt hiervoor nog steeds gebruik gemaakt van nieuwe bitumen (een aardolie product). In Nederland alleen al wordt er per jaar tussen de 6 en 10 miljoen ton asfalt geproduceerd waarbij nog nieuwe (virgin) bitumen wordt gebruikt. Dit moet anders. Hoe? Door deze nieuwe bitumen te vervangen door Roof2Road bitumen!

Maak Nederland schoner

Circulaire infrastructuur

Wil jouw gemeente circulaire stappen zetten of voorop lopen op het gebied van circulariteit? Roof2Road biedt de unieke kans om bitumen daken uit een gemeente te oogsten en vervolgens verderop in het wegdek te hergebruiken. Bekijk bij onze projecten hoe dit is gedaan in Dronten. Ook is Roof2Road bitumen erg interessant voor infrabedrijven die een lagere MKI willen bereiken, door gebruik van circulaire bitumen als waardevolle en strategische grondstof.

Circulaire infrastructuur

Circulaire bitumen

Roof2Road heeft als missie om zoveel mogelijk gebruikte dakbitumen een tweede leven te geven. Hierdoor redden we gebruikte bitumen van verbranding en sparen we nieuwe bitumen uit, wat resulteert in een enorme CO2-reductie. Het gerecyclede bitumen kan vervolgens weer hoogwaardig ingezet worden als nieuw bitumen in de dak- en asfaltindustrie. Van het dak naar de weg dus, en van dak naar nieuw dak.

Circulaire bitumen

De voordelen

Minder milieu impact

Een verlaging van 99% in MKI en CO2-uitstoot ten opzichte van reguliere bitumen

100% circulair

Wij maken een circulaire, hoogwaardige, duurzame en schone grondstof

Bitumen uit Nederland

Behoud van strategische en schaarse grondstoffen, Nederlandse kringloop

Kosten efficiënt

Circulaire bitumen in asfalt is kosten efficiënt

MKI-reductie

Roof2Road bitumen maakt een MKI-reductie van 40% en een CO2-reductie van 31% mogelijk binnen een asfaltmengsel.

Hoge kwaliteit

Asfalt met circulaire bitumen komt overeen met regulier asfalt. De kwaliteit van asfalt is minimaal gelijkwaardig.

CROW Asfaltkwaliteitsloket certificaat

Asfalt met circulaire Roof2Road bitumen heeft het certificaat behaald van het CROW asfaltkwaliteitsloket.

Geen extra kosten

Roof2Road bitumen in asfalt kent geen meerprijs en is in veel gevallen zelfs goedkoper is dan traditioneel asfalt. Asfaltcentrales moeten wel investeringen doen

Een stuk duurzamer

Evenals beton is asfalt een significant onderdeel van de milieukostenindicator (MKI) van een infraproject. Je kunt eenvoudig de MKI-score op jouw infraprojecten verbeteren door gebruik te maken van circulaire Roof2Road bitumen. Het toepassen van circulaire bitumen heeft namelijk een grote positieve impact op het milieu. Ook kan het asfalt dunner worden aangebracht door de verbeterde eigenschappen, wat nog meer scheelt in CO2-uitstoot en MKI. Doordat er minder asfalt geproduceerd hoeft te worden, is er ook minder transport nodig en zijn er minder grondstoffen en zodoende ook minder verwerking noodzakelijk. 

Een stuk duurzamer

VLOG circulair asfalt bij WattHub