R2R-specialistennetwerk | LOGIN

Volledig gecontroleerd proces

Roof2Roof heeft een volledig gecontroleerd systeem voor inname en verwerking van bitumen daken. Het dakmateriaal komt niet uit het afvalcircuit, maar wordt rechtstreeks ingezameld bij sloop-en renovatieprojecten via een eigen landelijk netwerk van Roof2Roof-specialisten. Het oude bitumen dak van elk individueel project wordt geïnspecteerd, geanalyseerd en beoordeeld op geschiktheid voor Roof2Roof-recycling. 

Gegarandeerd vrij van teer en asbest

Een belangrijk onderdeel hierin is het vaststellen van de aanwezigheid van teer en asbest. Als dit aanwezig is wordt het dak afgekeurd en niet ingenomen door Roof2Roof. Het dak zal dan in het reguliere afvalcircuit worden afgevoerd. Indien het dak geschikt is voor Roof2Roof-recycling wordt het schone en gescheiden dakmateriaal per soort bitumen (met een eigen landelijke containerservice) afgevoerd naar het Roof2Roof Recyclecentre in Almere. Daar worden het ingenomen materiaal gescheiden opgeslagen en op specificatie van de klant verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...