R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Recyclen van dakbedekking in asfalt

Recyclen van dakbedekking in asfalt

Granulaat van dakbedekking laat zich uitstekend recyclen en smelten in de asfaltcentrale. De helft van het bitumen in asfalt kan zonder problemen worden vervangen door dakbitumen.

Het bitumengranulaat van Roof2Roof is opgenomen op de OPWA-lijst van het NCOB en mag daarom toegepast worden in asfaltwegen onder de BRL met CE. Secundair bitumengranulaat heeft tevens een eigen status in het Besluit Bodemkwaliteit voor toepassing in asfaltwegen. Het recyclen van dakbedekking in asfalt heeft de toekomst. Niet voor niets is door Rijkswaterstaat een validatietraject gestart voor toepassing van bitumineuze dakbedekking in asfaltwegen. Ook het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) zet beleidsmatig in op materiaalrecycling van bitumineuze dakbedekking in asfalt. 

Het mooie van het gebruik van gerecycled bitumineuze dakbedekking is niet alleen dat de kwaliteit van asfalt verbetert, maar ook dat de recyclebaarheid van asfalt behouden blijft voor de toekomst.

Nieuws uit het veld

Roof2Roof start 10/10 met inname in Almere

Op de “dag van de duurzaamheid” opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen. Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Lees verder...