R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Recyclen van dakbedekking in asfalt

Recyclen van dakbedekking in asfalt

Dakbedekking is gemaakt van bitumen en asfalt is gemaakt van bitumen. Van gekwalificeerde dakbdekking bekend van de dakrol, wordt uitstekend asfalt gemaakt. Een zorgvuldig geproduceerd bitumen granulaat van pure dakbedekking, laat zich uitstekend recyclen en smelten in de asfaltcentrale. Bitumen wordt gerecycled, de grondstoffen worden hergebruikt in asfalt. 

Het bitumengranulaat van Roof2Roof is opgenomen op de OPWA-lijst van het NCOB en mag daarom toegepast worden in asfaltwegen onder de BRL met CE. Secundair bitumengranulaat heeft tevens een eigen status in het Besluit Bodemkwaliteit voor toepassing in asfaltwegen. Het recyclen van dakbedekking in asfalt heeft de toekomst. Ook het Landelijk afvalbeheerplan (LAP 3) zet beleidsmatig in op materiaalrecycling van bitumineuze dakbedekking in asfalt. 

Het mooie van het gebruik van gerecycled bitumineuze dakbedekking is niet alleen dat de kwaliteit van asfalt verbetert, maar ook dat de recyclebaarheid van asfalt behouden blijft voor de toekomst.

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...