R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Recyclen van dakbedekking in asfalt

Recyclen van dakbedekking in asfalt

Granulaat van dakbedekking laat zich uitstekend recyclen en smelten in de asfaltcentrale. De helft van het bitumen in asfalt kan zonder problemen worden vervangen door dakbitumen.

Het bitumengranulaat van Roof2Roof is opgenomen op de OPWA-lijst van het NCOB en mag daarom toegepast worden in asfaltwegen onder de BRL met CE. Secundair bitumengranulaat heeft tevens een eigen status in het Besluit Bodemkwaliteit voor toepassing in asfaltwegen. Het recyclen van dakbedekking in asfalt heeft de toekomst. Niet voor niets is door Rijkswaterstaat een validatietraject gestart voor toepassing van bitumineuze dakbedekking in asfaltwegen. Ook het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) zet beleidsmatig in op materiaalrecycling van bitumineuze dakbedekking in asfalt. 

Het mooie van het gebruik van gerecycled bitumineuze dakbedekking is niet alleen dat de kwaliteit van asfalt verbetert, maar ook dat de recyclebaarheid van asfalt behouden blijft voor de toekomst.

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...