R2R-specialistennetwerk | LOGIN

CE markering voor wegenbouw

 

Voor de circulaire toepassing in asfalt is R2R CE gecertificeerd door KIWA Nederland

 

DOP voor CE markering circulaire bouwstof R2R PMB

DOP voor CE markering circulaire bouwstof R2R PMB SBS

KIWA certificaat

Nieuws uit het veld

Heavy duty asfalt voor Rotterdam Airport crashtender baan

maandag 15 juni 2020

Dura Vermeer voert geregeld asfaltwerkzaamheden uit op Rotterdam The Hague Airport. Op 15 juni hebben wij bij de aanleg van een verbindingsweg tussen de nieuwe brandweerkazerne en taxibaan November zowel Roof2Road bitumen als Bitumen FreshAir toegepast. Niet eerder werden deze twee duurzame asfaltinnovaties op eenzelfde locatie aangebracht.

 

VAN DAK NAAR WEG

Roof2Road verbetert de kwaliteit van het asfalt met de hoogwaardige eigenschappen van het gemodificeerde bitumen van dakbedekking. Door gebruik van dit bitumen worden waardevolle grondstoffen behouden door ze opnieuw in te zetten in plaats van te verbranden. Door toevoeging van tweeënhalf procent Roof2Road-bitumen kan duurzamer asfalt geproduceerd worden. Ook gaat de kwaliteit van het asfalt omhoog, terwijl de kosten gelijk blijven. 

 

BETERE LUCHTKWALITEIT

Vorig jaar heeft Dura Vermeer, samen met partner Shell, Bitumen FreshAir voor het eerst getest op Rotterdam The Hague Airport. Bitumen FreshAir is een additief in het bitumen die de emissies en fijnstof van het asfalt vermindert met gemiddeld 40%. Toevoeging van dit component zorgt ervoor dat de lokale luchtkwaliteit minder wordt belast dan bij gebruik van conventionele bitumen. Dit is niet alleen gunstig voor de omgeving, maar ook fijn voor de mensen die ermee werken. 

 

STRATEGIE

Het gebruik van Roof2Road en Bitumen FreshAir sluit uitstekend aan bij de duurzaamheids-ambities van Dura Vermeer “Hergebruik? Zo vaak mogelijk” en “Groener & gezonder”.