R2R-specialistennetwerk | LOGIN
Roof2Roof: van dakafval naar nieuw dak

Roof2Roof: van dakafval naar nieuw dak

Roof2Roof wil de bitumenkringloop op daken sluiten. Daarvoor is de Roof2Roof-methode ontwikkeld. Met deze methode worden oude bitumen daken die moeten worden gerenoveerd of gesloopt beoordeeld op geschiktheid voor Roof2Roof-recycling. Is het dak vrij van teer en asbest? Is het bitumen dakmateriaal goed te scheiden van de ondergrond? Uit welke soort(en) bitumen bestaat de dakopbouw?

Indien het dak geschikt, wordt het gesloopt door een gecertificeerd Roof2Roof-specialist. Dit een profesioneel dakbedekkingsbedrijf of sloopaanemer die werkt volgens de Roof2Roof-richtlijnen en ervoor zorgt dat het bitumen dakmateriaal schoon en gescheiden wordt aangeboden aan Roof2Roof voor hoogwaardige recycling.

Samenwerking in bitumenrecycling

Roof2Roof verwerkt het schoon en gescheiden bitumen dakmateriaal tot grondstoffen voor de productie van nieuwe dakrollen. Dit gebeurt in nauw overleg met dakrolproducenten die het recyclaat als secundaire grondstof verwerken in hun productieproces. Roof2Roof heeft inmiddels met een aantal leden van Probasys Benelux een succesvolle samenwerking m.b.t. bitumenrecycling. De eerste dakrollen met gerecycled dakmateriaal van Roof2Roof lopen inmiddels van de band. Naarmate het succes van bitumenrecycling toeneemt, zal ook het percentage gerecycled dakmateriaal in nieuwe duurzame bitumen dakrollen stijgen. Hierdoor wordt een aanzienlijke milieuwinst gerealiseerd door besparing op fossiele grondstoffen, energie en CO2-uitstoot. Recycling van bitumen daken biedt daarom zowel voor bedrijven als voor mensen als voor het milieu duurzaam voordeel. 

Duurzaam verdienen

Wilt u duurzaam verdienen met recycling van bitumen daken? Meedoen is eenvoudig.

Bent u gebouweigenaar en heeft u een bitumen dak dat binnenkort gerenoveerd of gesloopt moet worden? Klik dan hier voor meer informatie.

Wilt u als dakbedekkingsbedrijf of sloopaannemer deel uitmaken van het Roof2Roof-specialistennetwerk? Klik dan hier voor meer informatie.

Profiteer ook van de voordelen van Roof2Roof en doe mee!

 

Nieuws uit het veld

CE-markering voor Roof2Road bitumen voor de wegenbouw

Roof2Road geeft een belangrijke impuls aan de circulaire economie met het behalen van een CE-markering op gerecyclede bitumen voor de wegenbouw. Het is de laatste stap om de bitumenkringloop van Roof2Road te sluiten: van dakbedekking naar asfalt.

Lees verder...